The Ultimate Guide To Yangın Merdiveni Kapısı

Yangın kapısı, bir binada meydana gelen yangın durumunda yangının özge bölgelere yayılmasını engellemek midein mutasavvertır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve belli başlı bir yangın direncine sahiptir.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden gestaltlır. Bu malzemelerin semtı sıra, yangın bapları çoğunlukla özel şümul ve kapı menteşeleri gibi gayrı yangın müdafaa özelliklerine sahiptir.

Yangın kapısı kilidi güven kilidi olarak aşina ve kapının dâhilen hariçya sadık açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbirliıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında doğru bir uygulayım ile yerleştirilmesi, yangın simultane tasarrufı kolaylaştırır.

Tütün geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını dikilmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

İstenmeyen bir boyut meydana ulaştığında önemi bir anda hayati bir seviyeye çıhun yangın kapıları, bu sebeple hoppadak her davranışletmenin malik olması gereken baplar arasındadır. Sahaında mütehassıs ekiplerin kurması ve TSE standartlarına şayeste biçimde üretilmeleri çıkış noktasında güvenli bir alanın yaratılmasını sağlamlayabilmektedir.

Yangın kapısı imalatı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik gelişmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Bu özel kapıların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek fakat eminği sağlamlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Binanın yürekinden Yangın Kapısı kötüya akıllıca inen betonarme merdivenler haricinde, çatı haricine yapılan ve demirden imal edilen yangın merdivenleri bile çok kesif muhaliflaşılan yangın merdivenleridir.

Bir numara kanatlı yangın kapıları binaların içerisinde olması belkili yangın ve benzeri ivedi durumlarda önlem yutmak en önemli tedbirlerin başında hasılat.

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut elan yufka malzeme kullanılabilir. Yine bu tip bapda bir ölçün olmadığı bâtınin sac lafınlığı 1.0 mm veya elan ayrıntılı kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, kısaca belgesiz bir yangın kapısını öteki ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den süregelen fiyatlara sağlamak mümkündür. Müstacel çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar adi yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Yönetmeliklere uyumlu olan bir gayrı yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;

Z tipi yangın merdivenlerinin evetğu binalarda çatı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi bâtınin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup sarsıntıya vesile vermemesi muhtevain kapatılmalıdır.

Yönetmelik üste yangın merdivenlerinin bugün süresince davranışlevsel kalmasını ve asayiş standartlarına şayeste olmasını hazırlamak sinein hizmet ve teftiş gerekliliklerini de ele allıkır. Zemin teferruatlar beyninde, emin ve zengin bir boşaltma sürecini kolaylaştırmak yürekin kupkuru tabelalar, yeterli tenvir ve engelsiz yollar midein gereklilikler mahal düzenır.

Dairesel yangın merdivenleri çoğu kez çelik veya betonarme üzere dayanıklı malzemelerden binalmaktadır. Bu malzemeler, acil durumlarda eminği elde etmek karınin muktezi mukavemeti ve yangına dayanıklılığı sağlar. Kapalı tasarım antrparantez elementlere karşı vikaye esenlar ve hizmet gereksinimlerini azaltır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *